Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (2024)

Welkom, dwaze stervelingen, bij het ultieme Haunted Mansion paaseierenoverzicht. Onze Disney Parks fanaat heeft elk beeldje van de nieuwe film uitgekamd om u een overzicht te geven van alle verwijzingen en verborgen details die u misschien gemist hebt. Er is een hoop om door te nemen, dus zorg ervoor dat uw veiligheidsbeugel naar beneden is en dat uw handen, armen, voeten en benen te allen tijde in de attractie zijn.

Haunted Mansion is gebaseerd op de spookachtige attractie met dezelfde naam, maar elk Disney Park heeft zijn eigen versie van de attractie (behalve Shanghai Disney, dat er helemaal geen heeft). Dat betekent dat we een stapje verder zijn gegaan en ook hieronder diep in de verschillen tussen de attracties zijn gedoken.

Maar voordat we verder gaan, moet u weten dat het volgende grote spoilers voor de film bevat. Keer nu terug als u de nieuwe Haunted Mansion film nog niet gezien hebt!

Nu dat uit de weg is, begint onze rondleiding hier, in deze galerij… eh, we bedoelen, ga naar beneden voor alle Disney- en attractieverwijzingen die u misschien gemist hebt in Haunted Mansion. We zijn benieuwd!

Haunted Mansion paaseieren

De attractie

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (1)

(Afbeelding credit: Disney)

Het herenhuis

Ja, een spookhuis in Haunted Mansion is niet echt een paasei. Maar de spookachtige omgeving van de film is gemodelleerd naar een specifieke versie van de attractie. Het nieuwe huis van Travis en Gabbie is bijna identiek aan de versie van de Haunted Mansion attractie in Disneyland California, tot aan de setting in New Orleans toe.

We geven u hier een korte rondleiding door de basisprincipes van de Haunted Mansion, zodat u zich gemakkelijker kunt verdiepen in de paaseieren die volgen. Alle versies van de attractie – behalve Hong Kong Disney’s Mystic Manor – hebben hetzelfde uitgangspunt: u bent een bezoeker in een heel, heel erg spookhuis, die meegenomen wordt op een tour door de zalen en kamers, die allemaal bevolkt worden door verschillende excentrieke geesten. De Disneyland California versie van de attractie opende als eerste, terwijl de andere later volgden.

De Florida en Tokyo versies van de attractie zijn zowel van binnen als van buiten vrijwel identiek (met een paar kleine variaties). Hun buitenkant ziet er echter heel anders uit dan die van het Californische landhuis, en hoewel ze veel gemeen hebben met de versie van Disneyland, zijn er binnen enkele belangrijke verschillen.

Disneyland Paris’s versie van de attractie heet Phantom Manor, en dankzij het Wild West-thema is de buitenkant heel anders gemodelleerd dan de andere versies van de Haunted Mansion. In tegenstelling tot de andere drie spookhuizen heeft deze versie ook een eigen, gerichte verhaallijn. De attractie volgt een rouwende bruid genaamd Melanie Ravenswood. Ze had vier vrijers, en ze stierven allemaal op tragische wijze onder mysterieuze omstandigheden, dus zwerft ze voor altijd door haar huis in haar trouwjurk. Haar vader, Henry Ravenswood, is de Phantom met de titel, die het verhaal vertelt (en ook iets te maken lijkt te hebben gehad met die vier sterfgevallen). Hoewel de attractie veel overeenkomsten vertoont met zijn neven in Amerika en Japan, is dit eigenlijk een heel andere attractie – en daar komen we later nog op terug.

Mystic Manor in Hong Kong Disneyland heeft ook een officieel uitgangspunt, maar is meer magisch gethematiseerd dan griezelig. U krijgt een rondleiding door het fantastische huis van Lord Henry Mystic, vergezeld door de schattige aap Albert. Het landhuis is gevuld met fascinerende artefacten, en een beetje magie brengt ze allemaal tot chaotisch leven. Dit is verreweg de meest drastisch verschillende versie van de attractie, maar het heeft ook een paar dingen gemeen met zijn neven. Voordat we verder gaan, moeten we echter opmerken dat deze versie van de attractie zo anders is dat u ervan uit kunt gaan dat we het niet over deze versie hebben, tenzij we er specifiek naar verwijzen.

“Welkom dwaze stervelingen”

De eerste woorden in de film worden uitgesproken door Jamie Lee Curtis’ Madame Leota: “welkom, dwaze stervelingen.” Als dat bekend in de oren klinkt, dan komt dat omdat het zo’n beetje de slogan van de attractie is – het is ook een van de eerste dingen die u in de attracties hoort. Wanneer u de portretkamer binnenstapt (waarover dadelijk meer), verwelkomt uw Ghost Host, AKA de verteller, u met deze bijzonder sinistere dialoogregel – hoewel de verteller in Phantom Manor iets aardiger is en u in plaats daarvan verwelkomt als “nieuwsgierige vrienden”. Wat lief! (Maakt u zich geen zorgen, later wordt u een dwaze sterveling genoemd).

De muziek

De Haunted Mansion attracties hebben allemaal kenmerkende muziek, en u kunt dat griezelige thema door de hele score van de film horen. Het is genoeg om u koude rillingen te bezorgen.

De strekkamer

Ben en Travis komen vast te zitten in een uitrekkamer terwijl ze uit het landhuis proberen te ontsnappen – ze zijn behoorlijk in gevaar, aangezien de TNT, het drijfzand en de alligators van de portretten langs de muren in de echte wereld verschijnen. Gelukkig slagen ze erin om via het plafond te ontsnappen, na wat hulp van de schilderijen zelf.

De vier portretten laten onschuldige situaties zien die onheilspellend worden zodra de kamer zich uitstrekt: een vrouw met een parasol blijkt op een koord boven water te zitten met een alligator onder haar; een oudere dame met een bloem blijkt bovenop het graf van haar man te zitten; een man met zijn armen over elkaar zit in werkelijkheid op de schouders van een andere man, deel uitmakend van een menselijke ketting die langzaam in het drijfzand zinkt; een man die trots poseert staat in werkelijkheid bovenop een vat TNT met de lont aan. Slik.

Dit is een zeer getrouwe recreatie van de strekkamer die u verwelkomt in de Haunted Mansion in Californië, Florida en Tokio (het Phantom Manor in Parijs heeft zijn eigen strekkamer, maar de portretten zijn anders). In het begin lijkt de kamer normaal, maar terwijl de Ghost Host vertelt, rekt het plafond zich steeds verder omhoog en de portretten rekken mee uit, waardoor die angstaanjagende situaties zichtbaar worden. Wanneer de kamer in duisternis wordt gedompeld en de bliksem flitst, kunt u de Ghost Host door het plafond in een verborgen kamer zien – dat is de ruimte waarin Ben en Travis ontsnappen.

Lees verder Ligt het aan mij, of is Rambo's klifsprong het toppunt van actiecinema?

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (2)

(Afbeelding credit: Disney)

Een spook volgt u naar huis

In de attracties wordt u gewaarschuwd dat een geest u naar huis zal volgen als u aan het einde van de attractie komt – en dat is precies wat er met de personages in de film gebeurt. Ze proberen allemaal de Haunted Mansion achter zich te laten, alleen om te ontdekken dat een spookachtige geest hen op hun reis heeft vergezeld.

“Je komt terug”

Wanneer Gabbie en Travis uit hun nieuwe huis vluchten, roept de Hatbox Ghost hen dreigend na: “You’ll be baaaaack!” Hoewel dit geen direct citaat is, wordt u tijdens de ritjes iets soortgelijks verteld door een kleine versie van Madame Leota (toepasselijk Little Leota genaamd) die op dezelfde toon “kom snel terug” roept als u vertrekt. Ze herinnert u er ook aan om uw overlijdensakte mee te nemen. Wat lief!

Het harnas

Wanneer Travis en Gabbie hun intrek nemen in hun huis, is een van de eerste griezelige dingen die ze allebei opmerken een bewegend harnas. Het loopt achter Travis aan terwijl Gabbie hem probeert gerust te stellen dat het niet spookt in het huis. In de attracties kunt u het bewegende harnas vrij snel na het instappen zien, naast een eindeloze gang met een zwevende kandelaar. In Mystic Manor bewegen de harnassen niet alleen, ze zingen ook.

Doom Buggy

Wanneer Harriet op oneerbiedige wijze uit de SÉance Room wordt gegooid, vliegt ze door het landhuis in een grote, zwarte stoel met een bijzonder kenmerkende vorm. Het lijkt opvallend veel op een Doom Buggy, AKA het voertuig dat u door de attracties vervoert. In Mystic Manor stapt u in plaats daarvan in een Magneto-Electric Carriage met een heel andere stijl.

Kijkers met arendsogen hebben misschien ook gezien dat een van de stoelen in de SÉance Room een bekend patroon heeft; u kunt de fauteuil (met een ontwerp dat veel lijkt op het gezicht van Donald Duck) in alle vier de spookhuisattracties zien.

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (3)

(Afbeeldingskrediet: Disney)

999 spoken (en ruimte voor nog één)

In de film spoken er precies 999 geesten rond in het landhuis. Dat is ook het aantal spoken in de attracties. U hoort van de Ghost Host (of de burgemeester van de omliggende stad in Phantom Manor) dat er “ruimte is voor 1.000 – vrijwilligers?”. In de film heeft de Hatbox Ghost nog één geest nodig om zijn ritueel te voltooien; die extra ziel moet ook een gewillig offer zijn (AKA een vrijwilliger).

De kijkende bustes

Gabbie vertelt Ben dat twee bustes in het landhuis hun hoofden draaien om te kijken als er mensen voorbij lopen, hoewel dit in de film niet te zien is. In Phantom Manor en California’s versie van de attractie, verschijnen de bustes vlak voordat u in uw Doom Buggy stapt, en als u naar ze kijkt terwijl u langsloopt, lijken ze inderdaad hun hoofd om te draaien om naar u te kijken. Griezelig.

In Florida en Tokio draaien de bustes in de bibliotheek zich om om naar u te kijken als u passeert, en in Mystic Manor verschijnen er twee bustes, maar u krijgt niet de kans om te zien of ze naar u kijken voordat uw voertuig omkeert. Oef…

Zwevende kandelaars en uitrekkende gang

Wanneer Ben om middernacht het landhuis verkent, ziet hij een kandelaar zweven in het midden van een lege gang die zich tot in het oneindige lijkt uit te strekken. De scène is te zien in alle drie de Haunted Mansions, evenals in Phantom Manor – hoewel de Parijse versie van de scène iets anders is, met de geest van Melanie en het spook.

Bovendien beginnen de gangen zich meerdere keren in de film plotseling uit te strekken, waardoor het onmogelijk wordt om van het ene uiteinde naar het andere te lopen, net als de eindeloze gang van de kandelaar.

De balzaal

De balzaal in de film is vrijwel identiek aan de versie in de attracties, tot aan de geesten die uit het orgel omhoog zweven en de vrolijke geest die op de kroonluchter zit. De grootste variatie in de film is dat de duellerende portretten elders in het landhuis staan, terwijl ze in de attracties een prominente plaats innemen in de balzaal.

Phantom Manor heeft echter een iets andere balzaal ingericht voor Melanie’s bruiloftsfeest – en de duellerende portretten zijn in plaats daarvan te vinden aan het begin van de attractie.

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (4)

(Afbeelding credit: Disney)

De raaf

In de SÉance Room van de film zit een raaf op de rugleuning van een stoel. Het Dream Team denkt eerst dat hij nep is, maar schrikt zich rot als hij later in de film tot leven komt. U kunt overal in de attracties Haunted Mansion en Phantom Manor een raaf tegenkomen, onheilspellend neergestreken op verschillende locaties.

Trappen

Tegen het einde van de film, terwijl Ben en Gabbie Travis proberen te redden, gebruikt de Hatbox Ghost het landhuis zelf tegen hen. Gracey helpt Ben door de verschuivende gangen te navigeren, en ze komen terecht in een kamer met trappen die alle kanten op gaan, inclusief ondersteboven. Deze kamer komt ook rechtstreeks uit de attractie, maar komt alleen voor in de Disney World Florida versie.

Saloon dansers

Aan het einde van de film zijn alle spoken eindelijk gelukkig en zien we ze feestvieren in de balzaal. Sommige van de dansende spookachtige vrouwen zijn uitgedost als saloondanseressen die de can-can doen; Phantom Manor heeft een saloon met een vrouw in dezelfde kleding. Dit zou ook kunnen verklaren waarom Father Kent aan het einde van de film gekleed is als een cowboy, maar hoe dan ook, we houden van zijn stijl.

De vleermuisstijlen

De aandacht voor detail in Haunted Mansion is echt buitengewoon – zelfs de lijnstijlen zijn vertegenwoordigd. In het landhuis van Alistair Crump houdt een ketting tussen gouden vleermuizen bezoekers tegen om te dicht bij een open haard te komen. Dit is precies hoe de lijnversperringen en staanders er in de attracties uitzien.

Rijmende graven

In de angstaanjagende kelder van het huis van Alistair Crump vindt Travis talloze graven van alle mensen die Crump heeft vermoord. Elke grafsteen heeft een rijmend grafschrift – een ander kenmerk van de attracties zijn rijmende grafstenen in het lijngedeelte; Phantom Manor heeft zijn eigen begraafplaats aan het einde van de attractie.

Veel van de fictieve doden zijn vernoemd naar Disney Imagineers, zoals Yale Gracey (ja, net als die Gracey). U vindt de grafsteen van Master Gracey in Californië en Florida: “Master Gracey ten ruste gelegd. Geen rouw alstublieft, op zijn verzoek. Vaarwel.” In Tokyo staat dit grafschrift op het graf van ene Mister West. Master Gracey is een personage in de nieuwe film en heeft een lange geschiedenis in de geschiedenis van Haunted Mansion (waarover later meer).

Lees verder Spider-Man: Over het Spider-Verse End uitgelegd: uw grootste vragen beantwoord

In Florida passeert u in de rij ook de grafsteen van Madame Leota; op haar graf staat een sculptuur van haar gezicht, met ogen die af en toe opengaan en rondkijken.

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (5)

(Afbeelding credit: Disney)

De klok slaat 13

Wanneer Ben het geestenrijk binnengaat, slaat een griezelig uitziende grootvaderklok 13 met een gong. Dezelfde klok slaat 13 in de attracties, vlak voordat uw Doom Buggy u naar Madame Leota brengt.

De afgesloten koffer

Als Ben de zolder opgaat, vindt hij een koffer die met kettingen is omwikkeld. Er komt een mysterieus gebonk uit de koffer. Ben ontsnapt ternauwernood van de zolder met de koffer op sleeptouw, en deze blijkt de kristallen bol te bevatten die Madame Leota bevat. De afgesloten hutkoffer komt ook voor in de 2003 The Haunted Mansion film, en wordt door de slechterik gebruikt om de kinderen Michael en Megan erin op te sluiten.

“Grim Grinning Ghosts

Dit griezelige liedje speelt als een instrumental aan het begin van de film, en nogmaals aan het einde van de film wanneer het Dream Team en de gelukkige spookgeesten samen aan het feesten zijn in de balzaal. U kunt dit lied in alle attracties horen, uitgevoerd door de geesten op het kerkhof. Nu allemaal samen: wanneer de geesten naar buiten komen om te socialiiiiize…

Vrolijke spookjes

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (6)

(Afbeelding credit: Disney)

Het Hoedendoos Spook

Jared Leto’s mysterieuze Hatbox Ghost is geen geheel nieuw personage. Hij is eigenlijk een figuur uit Disneyland California’s Haunted Mansion, die zich oorspronkelijk op zolder bevond (waar u ook Constance Hatchaway, de met een bijl zwaaiende bruid, kunt vinden). Maar omdat de speciale effecten die het hoofd van het spook in de hoedendoos lieten verdwijnen en weer tevoorschijn lieten komen niet goed genoeg waren, werd hij al snel na de opening van de attractie in 1969 verwijderd. Het Hatbox Ghost kwam in 2015 eindelijk weer terug, maar nu op het balkon in plaats van op zolder.

U zult het Hatbox Ghost in geen enkele andere versie van de attractie aantreffen, hoewel er wel verwijzingen naar hem zijn in die van Disney World.

Constance Luik Weg

Constance is een ander berucht personage uit de Haunted Mansion attracties. Net als in de film spookt ze rond op de zolder, waar u portretten ziet met haar onthoofde echtgenoten (hun hoofden verdwijnen en verschijnen weer als u langsloopt). Ze houdt ook haar strijdbijl vast, die ze in de film tegen Ben probeert te gebruiken.

Constance verschijnt in Disneyland California en Disney World Florida, en een voorheen anoniem bruidsfiguur in Tokyo Disneyland werd in 2023 als haar geïdentificeerd. Disneyland Paris’s Phantom Manor heeft echter haar eigen bruid: de tragische Melanie Ravenswood.

Madame Leota

Jamie Lee Curtis speelt in de film een medium gevangen in een kristallen bol – en u vindt Madame Leota in elke versie van de attractie, evenals in de originele film uit 2003, gespeeld door Jennifer Tilly. Net als de attractie heeft ook Curtis’ Madame Leota een voorliefde voor het spreken op rijm, en ze is te vinden in de SÉance Room.

Madame Leota krijgt haar naam (en gezicht) van Disney Imagineer Leota Toombs, met Eleanor Audley en later Susanne Blakeslee die het personage vertolkten – hoewel Oona Lind haar gezicht en stem leende aan de Disneyland Paris versie.

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (7)

(Afbeelding credit: Disney)

De Spookgastheer

De Ghost Host is niet alleen de verteller van de attracties – hij verschijnt ook op een portret, met een strop om zijn nek, een bijl in zijn hand, een uitpuilend oog en een sinistere grijns. In de uitrekkende portretkamer is hij ook te zien door het plafond wanneer de bliksem inslaat aan het einde van de vertelling.

Hoewel dit exacte schilderij niet in de film voorkomt, is er wel een personage dat veel op de Ghost Host lijkt, compleet met bijl en uitpuilend oog. De geest achtervolgt Ben en probeert hem later in de film te bezitten.

Meester Gracey

In de film is Master Gracey de geest van één van de vorige eigenaars van het landhuis. Zijn vrouw, Eleanor, stierf aan gele koorts en hij zoekt meedogenloos naar haar geest in het hiernamaals – maar wees gerust, ze krijgen een gelukkig einde. In een oogwenk zie je Master Gracey en zijn vrouw aan het einde van de film tegenover elkaar zitten in de balzaal.

Master Gracey is een figuur met een lange Haunted Mansion geschiedenis. Als u de film uit 2003 hebt gezien, zult u zich hem herinneren als het tragische personage gespeeld door Nathaniel Parker. Hij was ook op zoek naar zijn vermiste (vermoorde) vrouw, maar zij heette Elizabeth.

Voor die film was zijn naam echter al op een graf geschreven buiten de Californische en Florida-versies van de attractie – als u de attractie betreedt via de bediendenvertrekken in plaats van de rekkende kamer, ziet u zijn naam ook op een bel geschreven. De naam is een eerbetoon aan Disney Imagineer Yale Gracey.

De geschiedenis van het personage wordt echter nogal raadselachtig. Fans hebben de man omarmd als de meester van het huis (in plaats van de traditionele betekenis achter de titel Master, die gegeven wordt aan jongens die te jong zijn om Mister genoemd te worden) – op een gegeven moment heette de Florida versie van de attractie zelfs Gracey Manor, als zodanig herkenbaar aan een prop krat buiten. De kist is sindsdien echter verwijderd.

In Californië, Florida en Tokio is er ook een portret van een jonge man die ouder wordt, Dorian Gray-stijl, terwijl u kijkt (of, in Californië, wanneer de bliksem inslaat). Deze mysterieuze man is in sommige koopwaar geïdentificeerd als Master Gracey. Er wordt ook gespeculeerd dat de jongeman de Ghost Host zelf is, in plaats van het portret van de gehangene. Zoals met de meeste Haunted Mansion dingen, is er geen officiële uitleg om al deze details op te helderen, dus u bent vrij om de versie van het verhaal te kiezen die u het beste bevalt.

Lees verder SFX's 2023 in review: Saw X filmmakers over John Kramer's emotionele terugkeer naar de franchise

De conciërge (en zijn hond)

Een van de geesten die in het geestenrijk verschijnt, is die van een conciërge en zijn hond. U ziet hem op het kerkhof tijdens de Haunted Mansion attracties, doodsbang kijkend met een lantaarn en zijn trouwe hond (Phantom Manor heeft de titulaire geest en een roodogige, skeletachtige hond in zijn plaats).

Interessant genoeg onthulde een vat geadresseerd aan de conciërge, gevonden in Walt Disney World, blijkbaar zijn naam als Silas Crump – hoewel het vat sindsdien is verwijderd, waardoor zijn canonieke naam in twijfel wordt getrokken. De Hatbox Ghost uit de film heet Alistair Crump… misschien een familielid?

De operazanger

Als Ben het geestenrijk ingaat, komt hij een heleboel geesten tegen. Eén daarvan is een operazangeres met een Vikinghelm op – u kunt haar zien op de Californische, Florida en Tokio versies van de attractie op het kerkhof, zingend met haar mannelijke metgezel.

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (8)

(Afbeeldingskrediet: Disney)

De beul

Wanneer Father Kent aan het einde van de film wordt achtervolgd door al die geesten, is een van de verzamelde figuren een geest met een beulskap op. U vindt hem in de kerkhofscène in de Californische, Florida en Tokio-versies van de attractie, zingend naast een onthoofde man. We weten zeker dat hij daar niets mee te maken had…

De Romeinse keizer en Egyptische koningin

Onder de vrolijke geesten van Father Kent bevinden zich een Romeinse keizer en een Egyptische koningin. Ze hebben geen exacte tegenhangers op de attractie, maar er is een vergelijkbaar duo dat samen op de kroonluchter van de balzaal in Californië, Florida en Tokio kan worden aangetroffen. De man ziet eruit als een Romeinse centurion en zijn metgezel als een Egyptische dame, wat een serieuze Antonius en Cleopatra sfeer met zich meebrengt.

Interessant genoeg waart de geest van Julius Caesar ook rond in deze drie attracties, zittend aan een kant van de tafel in de balzaal.

De mummie

Een andere groep geesten van Kent is een bijzonder eng uitziende mummie – hij is zelfs zo eng dat Kent hem vraagt om zich om te draaien zodat hij zijn opzwepende toespraak kan afmaken. U vindt een mummiespook in de kerkhofscènes van de Californische, Florida en Tokio’s versies van de attractie.

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (9)

(Afbeeldingskrediet: Disney)

Liftende spoken

Aan het einde van de rit passeert u een reeks spiegels, waarop u kunt zien dat er een ongewenste passagier meelift in uw Doom Buggy. Er zijn traditiegetrouw drie van deze meeliftende geesten, en ze verschijnen allemaal in de film wanneer Ben het geestenrijk binnengaat.

In Phantom Manor verschijnt de geest van Melanie in uw Doom Buggy en vraagt of u met haar wilt trouwen.

De burgemeester

Terwijl het verhaal van Master Gracey in een flashback wordt verteld, zien we steeds meer geesten zijn huis vullen terwijl sÈance na sÈance wordt uitgevoerd in de jacht op Eleanor. U kunt kort een geest zien die een sterke gelijkenis vertoont met de burgemeester in Phantom Manor als Master Gracey zijn verjaardagskaarsjes uitblaast.

Phantom Manor heeft een spookachtige versie van Thunder Mesa – AKA het fictieve decor van Disneyland Paris’s Western-geïnspireerde Frontierland. Als u de burgemeester passeert, neemt hij ter begroeting zijn hoed af… alleen knalt zijn hoofd er ook af.

Hij is ook degene die u waarschuwt om op te passen voor liftende geesten en u informeert over de 999 geesten – hij vraagt om vrijwilligers, want zoals we weten is er altijd plaats voor eentje meer. Zijn er vrijwilligers?

Portretten

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (10)

(Afbeelding credit: Disney)

De duellerende mannen

In de film springen de geesten van twee mannen los van hun portretten en schieten elkaar neer in een duel om middernacht. Deze duellerende mannen zijn ook te vinden in de Haunted Mansion attracties, als portretten in de balzaal – net als in de film ontsnappen de geesten uit de schilderijen om elkaar tegelijkertijd neer te schieten.

In Phantom Manor verschijnen de duellerende geesten niet. Er is echter wel een portret van een duel waarbij Henry Ravenswood, de vader van het bruidsspook Melanie, betrokken is. Een bliksemflits verandert het portret en laat zien dat Henry vals speelde en zijn tegenstander in de rug schoot.

Het portret van de Weerkat

In de film kunt u een portret zien van een vrouw die op een chaise-lounge ligt. Wanneer Ben het geestenrijk binnengaat, blijkt zij een weerkat te zijn. Dit portret komt ook voor in Disneyland en Walt Disney World, en het onderwerp verandert in een witte tijger.

De zeeman

Ben wordt naar huis gevolgd door de strijdlustige geest van een zeevaarder, die zelfs probeert hem te harpoeneren. Een portret van een zeeman verschijnt in Walt Disney World en Tokyo Disneyland, maar het ziet er niet hetzelfde uit als in de film – het is zelfs veel enger.

April-December

In de film is de geheime ingang naar de SÉance Room verborgen achter een groot portret van een vrouw in een mooie jurk met donker haar. Hoewel het niet precies hetzelfde is, vertoont het portret een sterke gelijkenis met het schilderij van April-December in de Californische versie van de attractie. Dat portret toont een andere jonge vrouw in een vergelijkbare pose die langzaam verandert van jong en mooi (April) naar een zeer oude vrouw (December). Haar bejaarde vorm is ook te zien in de attracties in Florida en Tokio.

Disney

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (11)

(Afbeelding credit: Disney/Marvel)

Marvel

Niet alle paaseieren in de Haunted Mansion hebben met de attractie te maken. Travis is blijkbaar een grote Marvel fan, aangezien hij Black Panther, Namor en Storm actiefiguren in zijn bezit heeft, evenals een Marvel Monopoly spel.

“Het is een kleine wereld

In het landhuis van Alistair Crump klinkt een bekend melodietje. Dan Levy’s moordmysterie maestro zit achter een piano en speelt een charmante vertolking van “It’s a Small World,” dat (on)beroemde parmantige deuntje dat de soundtrack vormt van de Disney attractie met dezelfde naam. We duimen voor een It’s a Small World-film (ja, we menen het).

Ah, daar bent u! En net op tijd… Bereid u voor om naar de levende wereld te gaan met onze gids voor alle aankomende Disneyfilms. Denk eraan, pas op voor liftende geesten voordat u van de pagina afklikt – en haast u terug…

Haunted Mansion paaseieren: de 38 grootste attractieverwijzingen die u misschien hebt gemist - De games, films, tv waar je van houdt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 5877

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.