Quizlet Live gebruiken voor virtueel leren - Wereldbeeld (2024)

Quizlet Live gebruiken voor virtueel leren - Wereldbeeld (1)Foto beleefdheid: Jose Luis Pelaez Inc/Getty Images

Nu virtueel leren populairder wordt dan ooit tevoren, worden online leermiddelen zoals Quizlet Live essentiële hulpmiddelen voor leraren overal ter wereld. Sinds de introductie in 2016 biedt Quizlet Live leerlingen leuke, boeiende manieren om hun vaardigheden aan te scherpen. Maar toen de COVID-19-pandemie enorme aantallen studenten dwong om op afstand te gaan studeren, werden online bronnen zoals Quizlet Live een nog waardevollere manier om studenten en docenten verbonden te houden.

Wat is Quizlet Live?

Quizlet Live werd voor het eerst geïntroduceerd als een manier voor docenten om van leren een leuk spel voor hun leerlingen te maken. Op de site kunnen docenten zich aanmelden voor een account en virtueel contact maken met elk van hun studenten. Zodra docenten zich aanmelden, krijgen ze gratis hand-outs gericht op zowel leerlingen als ouders, met uitleg over wat Quizlet is en hoe het werkt. Aan de andere kant hoeven studenten zich niet echt aan te melden met een Quizlet Live-account om te spelen, maar ze kunnen dit eenvoudig doen met een Google-aanmelding of e-mailadres. Als uw leerling jonger is dan 13 jaar, is er ook een snelle, gemakkelijke en veilige aanmeldingsoptie voor deze jongere leerlingen.

Quizlet Live gebruiken voor virtueel leren - Wereldbeeld (2)Foto beleefdheid: Amanda Haughs/YouTube

De docent selecteert vervolgens een studieset die draait om het onderwerp en de onderwerpen van hun keuze. De site verandert die studieset in een leuk, competitief spel dat studenten enthousiast maakt om te leren. Iets wat we geweldig vinden aan deze studiesets? Docenten kunnen ze aanpassen en hun eigen studiesets maken , afhankelijk van de behoeften van hun klas. Met het platform kunnen docenten informatie importeren uit Word, Excel, Google Docs en andere programma's, waardoor de aangepaste creatie-optie een makkie wordt. Zodra de studieset compleet is, kunnen docenten deze zichtbaar maken voor alleen hun leerlingen of de hele gemeenschap van Quizlet-gebruikers.

Dat klopt - Quizlet is een redelijk collaboratief ecosysteem. Als docenten niet veel tijd hebben om hun eigen plannen op te stellen, biedt Quizlet al miljoenen reeds bestaande studiesets die zijn gegenereerd door andere docenten en studenten over de hele wereld. En zelfs als een leraar een reeds bestaande studieset selecteert, kunnen ze nog enkele wijzigingen aanbrengen om deze verder af te stemmen op hun eigen lesplan.

Wat is de teammodus?

Voordat leren op afstand de nieuwe norm werd, was de teammodus de standaardmanier om Quizlet Live te spelen. Het programma zou studenten automatisch in willekeurige teams groeperen wanneer docenten studiesets willen maken in klassikale spellen. Tegenwoordig kan de teammodus nog steeds virtueel worden gespeeld en werkt het het beste wanneer studenten zijn verbonden via een videoconferentieplatform zoals Zoom.

Quizlet Live gebruiken voor virtueel leren - Wereldbeeld (3)Foto beleefdheid: Samantha Decker/YouTube

Op afstand spelen? Zodra het spel begint, ziet elk teamlid dezelfde vraag op hun individuele scherm, samen met een set flashcards die verschillende antwoorden weergeven. De truc is dat de set antwoordkaarten van slechts één teamlid het juiste antwoord bevat. Dit betekent dat studenten moeten communiceren met hun teamgenoten om correct te kunnen antwoorden.

Ondertussen toont het scherm van de leraar een interactief scorebord dat de voortgang van elk team bijhoudt. Elke keer dat een team een ​​vraag correct beantwoordt, mogen ze vooruit gaan - naar de virtuele finishlijn. Krijg je een fout antwoord? Dat team wordt teruggestuurd naar de start. Deze aanpak zorgt ervoor dat studenten meer focussen op samenwerking en kwaliteit dan op snelheid.

Wat is de individuele modus?

Toen 2020 ongekende verschuivingen naar virtueel leren inluidde, besloot Quizlet Live om ook een paar aanpassingen door te voeren. Nu is er een optie waarmee studenten Quizlet Live individueel kunnen spelen in plaats van in de traditionele teammodus. Om van deze nieuwe modus te profiteren, selecteren docenten deze eenvoudig wanneer daarom wordt gevraagd. Zoals gewoonlijk zijn docenten vrij om studiesets te selecteren (of te maken) om voor elke game te gebruiken en vervolgens kunnen ze studenten uitnodigen om deel te nemen aan een sessie via een door de app gegenereerde QR-code of via een toegangscode die rechtstreeks in het Quizlet Live-platform wordt ingevoerd.

Quizlet Live gebruiken voor virtueel leren - Wereldbeeld (4)Foto beleefdheid: Amanda Buchanan/YouTube

Zodra het spel begint, verloopt het precies zoals in de teammodus - minus de samenwerking. Bij elk goed antwoord gaan studenten nog steeds vooruit op het scorebord, terwijl onjuiste antwoorden ze terugsturen. Daarnaast kunnen docenten games hosten met slechts twee of maximaal 40 studenten. Over het algemeen was dit een leuke, gemakkelijke manier om studenten te helpen zich verbonden te voelen terwijl ze op afstand leren. Door virtuele leerlingen de kans te geven om te genieten van dezelfde games als vroeger in een fysiek klaslokaal, is het ook een leuke manier om ze een gevoel van normaliteit te geven.

Voordelen voor studenten

Op zoek naar een hoger niveau? Als studenten eenmaal vertrouwd zijn geraakt met het programma, kunnen ze de Quizlet-site ook gebruiken om buiten de lesuren te leren - grotendeels dankzij de Studiemodus, die vol zit met virtuele flashcards, studieherinneringen, quizzen en oefentests. Om studenten te helpen het meeste uit deze modus te halen, krijgen docenten de taak om aanvullende studiegidsen, quizzen en andere inhoud te maken die studenten kunnen ontdekken wanneer ze niet een van de live games spelen.

Quizlet Live gebruiken voor virtueel leren - Wereldbeeld (5)Foto beleefdheid: JGI/Jamie Grill/Getty Images

Een van de coolste dingen van Quizlet Live? Het is gratis voor zowel studenten als docenten. Als docenten meer functies willen - aangepaste teams, de mogelijkheid om opgenomen audio te uploaden en meer - kunnen ze upgraden naar een betaalde versie. Welke optie je ook kiest, Quizlet Live bewijst keer op keer dat het een geweldige bron is voor zowel persoonlijk als virtueel leren.

Quizlet Live gebruiken voor virtueel leren - Wereldbeeld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 5758

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.